Ovo je pravi praznični recept. Kada nam se približi Nova godina svi malo izgubimo kompas pa odlutamo u kič i dekorisanje. Tada je sve dozvoljeno. Tako sam je napravila jelku od lisnatog testa i nutele. A evo ga i recept
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
200gr nutele
1 žumance
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti prema upustvu. Ja sam ostavila 2 sata na sobnoj temperaturi. Zatim rasklagijati oba dela, tako da budu približno iste veličine. Nožem izrezati jelku na oba dela testa kao na slici 1.
U pleh staviti papir za pečenje i staviti jednu jelku. Premazati je nutelom pa preklopiti drugom jelkom. Sa strane izrezati trake širine 1 cm uz obe stranice jelke i lagano ih uvrtati kao spiralu. Od ostatka testa izrezati zvezdu za vrh i celu jelku premazati umućenim žumancetom. Od testa koje preostane od rezanja možete modlicama izrezati različite oblike i ukrasiti jelku ili samo ih ispeći. Peći oko 20 minuta na 220C.
Kada je potpuno hladna pospite je prah šećerom.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
200gr nutele
1 žumance
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti prema upustvu. Ja sam ostavila 2 sata na sobnoj temperaturi. Zatim rasklagijati oba dela, tako da budu približno iste veličine. Nožem izrezati jelku na oba dela testa kao na slici 1.
slika 1 |
U pleh staviti papir za pečenje i staviti jednu jelku. Premazati je nutelom pa preklopiti drugom jelkom. Sa strane izrezati trake širine 1 cm uz obe stranice jelke i lagano ih uvrtati kao spiralu. Od ostatka testa izrezati zvezdu za vrh i celu jelku premazati umućenim žumancetom. Od testa koje preostane od rezanja možete modlicama izrezati različite oblike i ukrasiti jelku ili samo ih ispeći. Peći oko 20 minuta na 220C.
Kada je potpuno hladna pospite je prah šećerom.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиJako zanimljivo! Definitivno ću morati da probam, iako su prošli novogodišnji praznici. :D
ОдговориИзбришиhttps://svetknjiskogmoljca.blogspot.rs/
Hvala puno na komenatru! I meni je zanimljivo a sami možemo da biramo praznike :)
ОдговориИзбриши