петак, 10. март 2017.

Rođendanski mafini iznenađenja


Moja deca mnogo vole mafine a omiljeni su im sa višnjama. Ove godine za rođendan su tražili da napravim mafine i za drugare. Ja sam to shvatila kao izazov i rešila da mafine učinim još zanimljivijim. I tako se rodila ideja o mafinima iznenađenja.



Sastojci za 12 komada:
2 jaja
225gr. šećera
150ml. jogurta
100gr. maslaca
5 supenih kašika mleka
275gr. brašna
2 kafene kašičice sode bikarbone
1 kesica vanilin šećer ili aroma vanile
100gr.šarenih bombona (ja sam koristila Boni top)
                                                     
Opciono:
200gr. višnja



Priprema:

Umutiti penasto maslac, dodajući po malo šećera a zatim dodati jogurt, cela jaja, mleko i ostatak šećera. Mutiti dok se ne dobije penasta masa. Na kraju dodati brašno, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Sipati u korpice za mafine do polovine, dodati 2-3 višnje uz ivice korpice pa dopuniti testom ali samo do 3/4 korpice jer narastu u toku pečenja. Kada ih punite bombonama ne morate stavljati višnje ako ne želite ili se to deci ne sviđa. Peći  na 190C oko 20 minuta.
Kada su pečeni ostaviti da se ohlade. Hladne mafine nožem izdubiti u krug i puniti šarenim bombonama. Od parčeta koje ste izvadili napraviti nožem poklopac i poklopiti mafin da se ne vide bombone. Da bi zamaskirali rez možete napraviti fil, ukrasiti mafine i sakriti tragove sečenja.

Fil:

200gr.eurokrema, samo čokoladni ili Nutela
250gr. neslanog krem sira(koristila sam Ala kajmak,može i Ela sir)
prah šećer po želji
Pomešati viljuškom krem i sir i dodati šećer po ukusu. Ostaviti u frižider da se stegne pre ukrašavanja.

Ako volite čokoladne mafine u smesu pre pečenja dodajte 175-200gr. otopljene i ohlađene čokolade. Ili čokoladu izlomite pa umesto višnji ubacite parčiće čokolade. U kuvanju su mogućnosti neograničene, važno je samo da uživate dok to radite.
1. Izdubiti mafin

2. Napuniti bombonama

3. Vratiti poklopac
4. Ukrasiti filom


4 коментара: