среда, 25. октобар 2017.

Brauni (Brownie)


                                                                                                                                                                   
Brauni je pravo rešenje kada ste tužni, kada imate nenajvljene goste, kada niste na dijeti a pored svega obožavate čokoladu. Njegova tajna je u sočnosti i mekoći. Ja volim  ponekad malo da menjam recepte, pa sam ovaj obogatila višnjama. Greh nije greh ako se ne spoje višnje i čokolada. Za mene je to dobitna kombinacija kada su slatkiši u pitanju. U originalnom receptu nema višanja pa vi možete napraviti neku drugu grešnu kombinaciju a u komentaru mi pošaljite vašu grešnu ideju. 





Sastojci:
3 jaja
200+100gr čokolade
160gr putera
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
višnje (smrznute)



Priprema:

Na pari ili tihoj vatri rastopiti 200gr. čokolade i 160gr. putera i ostaviti da se prohladi. 
Belanca umutiti u čvrst sneg postepeno dodajući šećer. U umućen sneg dodavati kašiku po kašiku brašna, prašak za pecivo i žumanca mešajući varjačom. Na kraju lagano umešati i rastopljenu čokoladu.

Ostatak čokolade iseći na kockice i umešati u masu. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje, ostaviti da se odmori 10 minuta. Pred ubacivanje u rernu posuti smrznutim višnjama. Peći na 180C oko 30 minuta. Kada je hladan kolač, iseći na kocke.

Meni je bilo lakše da masu pečem u korpicama za mafine i to je mera za 12 mafina. Dobijenu masu možete sipati u korpice pa u svaku ubaciti kocku čokolade i pred pečenje staviti po 3 višnje. Korpice nemojte puniti do vrha jer će testo prilikom pečenja da naraste.

Zima je na vratima a šta je lepše od mirisa čokolade u hladnoj zimskoj noći.....

Нема коментара:

Постави коментар