понедељак, 28. мај 2018.

Lagana voćna torta sa jagodama



Kada stignu jagode i pijace počnu da mirišu na njih, samo čekam priliku da smislim neki brz recept za tortu. Ovaj recept je nastao kao kombinacija mojih omiljenih slatkiša: piškota i puslica.
Kada im se pridruže i jagode, nastaje prava sočna čarolija. I zato dok još ima jagoda, obradujte čulo ukusa ovom poslasticom.



Sastojci:

2 pakovanja piškota ili jedno veliko (u Maxiju imaju Premia piškote sa kakaom i deluju dekorativno)
0,75l. mleka
200gr.šećera
2 pudinga od vanila
200gr. maslaca
0,2l. slatke pavlake
1 kisela pavlaka
100gr. šećera u prahu
1kg. jagoda
200gr. gotovih puslica



Priprema:


0,5l mleka staviti da vri sa 200gr. šećera. U 1dl. hladnog mleka razmutiti 2 pudinga. Kada mleko provri, skinuti sa ringle i sipati razmućen puding. Energično promešati i vratiti na ringlu par minuta da se zgusne, sve vreme mešajući. Umutiti maslac koji je razmekšao na sobnoj temperaturi i sjediniti sa ohlađenim filom, postepeno dodajući kašiku po kašiku fila da se penasto umuti.

Umutiti mikserom slatku pavlaku u šlag. U šlag dodati jednu pavlaku i 100gr. šećera u prahu i sve sjediniti mikserom na najmanjoj brzini.

Piškote provlačiti kroz zaslađeno mleko i ređati na tacnu. Preko piškota naneti sloj žutog krema i na njega poređati jagode seckane na polovine a preko jagoda naneti ponovo tanak sloj žutog krema. Zatim naneti jedan deo šlaga a na njega poređati jagode sečene na pola, pa preko jagoda ostatak šlaga. Možete odvojiti deo šlaga ili žutog fila da se torta ukrasi sa strane.

Na šlag se po vrhu poređaju puslice. Ja sam se odlučila za kupovinu puslica a možete ih i sami napraviti.

2 коментара: