Странице

среда, 22. март 2017.

Doručak u tegli

Ovaj doručak ne mora biti u tegli ali to je sad tako moderno da ni ja nisam odolela ovom trendu. Iskreno, osim što izgleda lepo na slikama ali onim prefesionalnim, vrlo je praktično da se spremi u tegli i ponese na posao. Dok stignete na posao, doručak je spreman.



Sastojci:
2 supene kašike chia semenki
2 supene kašike  ovsenih pahuljica
1 dl kokosovog mleka( može i jogurt ali onda šolja od čaja jogurta)
1 kašika meda( ili po ukusu)
1 kašika putera od kikirikija
1 banana
2 kašike smrznutih aronija
pola limuna


Ako spremate u tegli, prvo sipajte semenke i ovsene pahuljice, prelijte sa mlekom ili jogurtom. Zatim dodajte med, puter od kikirikija, seckanu bananu prelivenu sa malo limunovog soka da ne pocrni i aroniju. Zatvorite teglu i trk na posao. Potrebno je 10 minuta da se natope semenke i pahuljice i može da se jede. Ako spremate kod kuće onda samo semenke i pahuljice natopite mlekom a sve ostalo dodajte pre jela.

Kokosovo mleko je bolje da napravite sami jer je u prodavnici cena kao da je uvoz sa Marsa. Možete koristit i druga mleka ali ja zbog posta koristim kokosovo i zato što je draga Maja Vitki Gurman lepo objasnila kako je to lako napraviti kod kuće.

Ovaj recept daje razne mogućnosti za kombinovanje pa pustite mašti na volju.

Нема коментара:

Постави коментар